Bestuur 2024/2025
Over Ons
Het bestuur van de Stichting Aardwetenschappelijke Loopbaandag (SAL) bestaat uit zeven studenten die allen een aardwetenschappelijke studie volgen.
Door het aanhoudende succes van het Earth Science Career Event is door de jaren heen een nauwe en succesvolle samenwerkingsband ontstaan tussen de Vrije Universiteit Amsterdam en Universiteit Utrecht. Wederom bestaat het bestuur van 2024/2025 uit studenten van beide universiteiten.
Het bestuur van de Stichting Aardwetenschappelijke Loopbaandag wordt benoemd op de algemene ledenvergadering van de studievereniging GeoVUsie voor een periode van twee jaar. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de komende editie van het Earth Science Career Event.

Maak kennis met het SAL-bestuur 2024/2025.
-
Pien Hendriks
VOORZITTER · UNIVERSITEIT UTRECHT
Hi! Mijn naam is Pien Hendriks. Ik bekleed dit jaar de functie van voorzitter in het 6e bestuur van Stichting Aardwetenschappelijk Loopbaandag. Ik ben de bachelor aardwetenschappen aan de Universiteit Utrecht afgerond en ben dit jaar begonnen aan de master Marine Science. Dit jaar heeft het event het thema 'Elevate your impact'. Tijdens het event zullen studenten de mogelijkheid krijgen om te oriënteren in welke branche ze willen werken, maar ook welke mogelijkheden deze branche te bieden heeft. Het thema sluit hier dan ook goed op aan! Ik heb onwijs veel zin om ESCE te organiseren en onze editie een groot succes te maken voor de studenten en bedrijven. Tot dan!
-
Niels Tuinman
SECRETARIS · VRIJE UNIVERSITEIT - WAGENINGEN UNIVERSITY
Hi! Mijn naam is Niels Tuinman, ik ben secretaris van het bestuur van het Earth Science Career Event 2025. Ik kijk er enorm naar uit om een geslaagd evenement te organiseren waarin studenten en bedrijven met elkaar in contact kunnen komen. Naast het organiseren van dit evenement, doe ik de master Geo-Information Science in Wageningen. Ondanks deze overstap na mijn bachelor Aarde, Economie en Duurzaamheid, blijf ik actief betrokken bij de VU! Met het thema “Elevate Your Impact” hopen wij alle studenten een kijkje in het bedrijfsleven te geven, door bedrijven te laten zien op welke manieren zij impact maken in hun werk. Wij kijken er ontzettend naar uit iedereen te mogen ontvangen!
-
Thomas van den Bosch
PENNINGMEESTER · VRIJE UNIVERSITEIT
Hallootjes! Ik ben Thomas van den Bosch, een MSc-student aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waar ik de masteropleiding Earth Sciences volg met de focus op "Geology and Geochemistry". Al sinds mijn jeugd ben ik geïntrigeerd door hoe onze aarde werkt, en die fascinatie is nooit veranderd. In het academisch jaar 2021-2022 besloot ik een tussenjaar te nemen om één van de bestuursleden van GeoVUsie te worden. Na dat jaar was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging om mezelf verder te ontplooien, die ik heb gevonden in de Stichting Aardwetenschappelijke Loopbaandag (SAL), waar ik nu de rol van penningmeester vervul. Begrotingen, facturen en alle andere financiële zaken rondom het Earth Science Career Event (ESCE) vallen onder mijn verantwoordelijkheid. Ik hoop, net als de rest van mijn bestuur, een ontzettend geslaagd evenement neer te zetten.
-
Milou Bussing
VICE-VOORZITTER · VRIJE UNIVERSITEIT
Hii, mijn naam is Milou Bussing en ik studeer Aardwetenschappen aan de VU. Binnen mijn studie heb ik mij voornamelijk verdiept op landschapsvorming en het maken van klimaat- en landschapsreconstructie samen met paleontologie. Daarnaast werk ik als student-assistent in het Geochemie & Geologie lab aan de VU. Deze editie van het Earth Science Career Event betreed ik de functie van Vicevoorzitter, wat voor mij inhoudt dat ik de voorzitter en ook de andere bestuursleden zal ondersteunen, om met z’n alle een zo’n goed mogelijk evenement neer te kunnen zetten. Het zal geen makkelijke klus zijn, maar ik ben ervan overtuigd dat we ook deze keer weer een fantastisch evenement gaan neerzetten. Ook hoop ik op deze manier de studenten te kunnen helpen in de lastige keuze van wat de volgende stap is na het behalen van je diploma.
-
Elise Witte
ACQUISITEUR · VRIJE UNIVERSITEIT
Hi! Mijn naam is Elise Witte en ik vervul de rol van acquisiteur in het ESCE 2024-2025 bestuur. Dit betekent dat ik hoofdverantwoordelijk ben voor de werving en het contact met bedrijven voor het evenement. Naast mijn bestuurstaken houd ik mij ook bezig met mijn studie als eerstejaars master student Hydrology aan de VU. Bij deze studie focus ik mij op vraagstukken met betrekking tot water, zoals droogtes en overstromingen. Zo probeer ik mijn steentje bij te dragen aan een betere wereld, wat ook in lijn staat met ons thema voor dit jaar ‘Elevate your impact’. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met mijn bestuur veel studenten te inspireren om ook hun impact te vergroten in hun toekomstige carrière binnen de aardwetenschappen!
-
Fleur Rothstegge
LOGISTIEK · UNIVERSITEIT UTRECHT
Hi! Mijn naam is Fleur Rothstegge en ik bekleed de functie Logistiek binnen het bestuur van het Earth Science Career Event 2025. Momenteel zit ik in het eerste jaar van de master Earth, Life and Climate aan de Universiteit Utrecht. Mijn interesse ligt bij paleoceanografie en klimaatprocessen en ik heb een passie voor onderzoek. Tijdens mijn bachelor heb ik met veel plezier evenementen georganiseerd en daarom denk ik dat het ESCE een perfecte volgende stap is tussen organisatie en carrière. Ik kijk er naar uit om contact te hebben met verschillende bedrijven en ben er zeker van dat we deze editie een succesvol verloop zullen geven.
-
Caitlin Amels
EXTERNE RELATIES (PR) · UNIVERSITEIT UTRECHT
Hoi! Mijn naam is Caitlin Amels en ik bekleedt de functie PR voor komende editie van het Earth Science Career Event. Dit houdt in dat ik het komende jaar alle social media beheer, promotie maak voor het evenement en me onder andere bezighoud met de website. In september begin ik met de master Marine Sciences in Utrecht. Tijdens het ESCE kunnen studenten een goed beeld krijgen welke branches er zijn binnen de Aardwetenschappen. Met zoveel verscheidenheid in een studie als Aardwetenschappen is het best lastig om een toekomstig carrière pad voor je te zien. Deze carrière dag zal daar enorm veel bij kunnen helpen. Ik kijk erg uit naar het evenement en hoop samen met mijn bestuur deze editie tot een groot succes te maken voor studenten en bedrijven.
Comité van Aanbeveling 2025
-
Dr. Mark Bokhorst
ASSISTANT PROFESSOR, INSTITUTE FOR ENVIRONMENTAL SCIENCE (IVM), VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM
Mark Bokhorst is mede-oprichter en coördinator van het bachelor en -masterprogramma van ‘Aarde, Economie en duurzaamheid’ aan de Vrije Universiteit. Een studie die Mark is gepromoveerd in de paleoklimatologie. The programme bridges between the insight in natural processes that continuously change our natural environment – e.g. climate change, groundwater hydraulics, sea level rise, soil subsidence, earth quakes – and spatial economic needs – e.g. safe places to live, natural resources, energy, drinking water. This beta-gamma interdisciplinary program was founded in 2007 and nowadays has an inflow of about 80 students per year. It is rated by students as best in its type in The Netherlands and one of the best at Vrije Universiteit Amsterdam.
-
Dr. Hans de Bresser
PROFESSOR IN TEACHING AND LEARNING ENVIRONMENT IN EARTH SCIENCES, UNIVERSITEIT UTRECHT
Hans de Bresser is professor in Teaching and Learning Environment Earth Sciences en vice-decaan Onderwijs van de faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht. In de periode 2007-2014 was hij directeur van de opleiding Aardwetenschappen in Utrecht. Hij is een structureel geoloog van achtergrond, gespecialiseerd in de ontwikkeling van deformatiesstructuren in gesteenten. Na zijn PhD gericht op experimentele deformatie van calciet heeft hij kort gewerkt bij Shell, om vervolgens terug te keren naar de universiteit om verder experimenteel werk uit te voeren aan o.a. kalk en marmer, olivijngesteente, klei en steenzout, op thema’s variërend van ductiel gedrag bij hoge temperatuur, CO2 opslag in reservoirgesteente tot frictiegedrag in relatie tot aardbevingen. Hij verzorgt bachelor en master onderwijs in de structurele geologie en tektoniek, in het klaslokaal en in het veld.
-
Dr. Fraukje Brouwer
DIRECTOR OF BSC EARTH SCIENCES, VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM
Fraukje Brouwer is metamorf petroloog, universitair hoofddocent bij de afdeling Aardwetenschappen en directeur van de Bacheloropleiding Aardwetenschappen van de Vrije Universiteit. Fraukje is geboren en getogen in Uden, bijna bovenop de Peelrandbreuk. Zij studeerde in 1995 af als structureel geoloog aan de Universiteit Utrecht en promoveerde daar in 2000 op de thermische ontwikkeling van hogedruk metamorfe gesteenten in de Alpen. Na een periode als onderzoeker en docent in Washington DC, en drie jaar als postdoc aan de Universiteit Bern (Zwitserland) werd ze in 2005 aan de VU aangesteld als docent en onderzoeker. Fraukje maakt voor de derde keer deel uit van het comité van aanbeveling van de SAL. De SAL is een belangrijk evenement waar studenten Aardwetenschappen zich kunnen oriënteren op mogelijke carrières en waar werkgevers contacten kunnen leggen met nieuw talent. De VU is er trots op al jaren een plaats te bieden aan de SAL.
-
Dr. Paul Meijer
UNIVERSITAIR HOOFDDOCENT, UNIVERSITEIT UTRECHT
Gefascineerd door de toepassing van natuurkunde op geologische processen, had ik het geluk om me na mijn studie geologie in te kunnen schrijven voor een PhD-programma in tectonofysica. Sindsdien heb ik de tektoniek verruild voor vraagstukken in de sedimentaire geologie en paleoceanografie. Met behulp van theorie en modellen bestudeer ik hoe het klimaat en, opnieuw, tektoniek de eigenschappen en evolutie van half ingesloten bekkens beïnvloeden. Ik combineer graag onderzoek met onderwijs en speel een actieve rol in de organisatie van ons onderwijsprogramma.
-
Dr. Anouk Beniest
ASSISTANT PROFESSOR, VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM
Anouk Beniest is Assistant Professor binnen het Departement Aardwetenschappen aan de VU Amsterdam. Haar onderzoek focust op bekkenvormingsprocessen in achterboogbekkens. Deze bekkens liggen voornamelijk onder water, waardoor dataverzameling niet zo eenvoudig is. Voor haar onderzoek neemt ze daarom regelmatig deel aan wetenschappelijke expedities in het oceanische domein om geofysische data zoals seismiek, gravimetrie en magnetometrie en gesteentemonsters te verzamelen. In 2013 studeerde Anouk af met een master Earth Sciences van de Universiteit Utrecht. Tussen 2015 en 2017 heeft ze haar promotieonderzoek gedaan aan de Sorbonne Universiteit in Parijs en na twee postdoctorale posities, één aan de VU in Amsterdam en één bij GEOMAR in Kiel, kreeg ze haar huidige functie. Naast onderzoek en onderwijs, zet Anouk zich in voor een toegankelijkere en inclusievere samenleving. Zeker in de Aardwetenschappen, waar onderzoek vaak landgrensoverschreidend zijn, is het belangrijk om verschillende perspectieven met interdisciplinaire teams van wetenschappers aan te pakken.
-
Dr. Ir. Inge Loes ten Kate
ASSISTENT PROFESSOR VAN HET DEPARTEMENT AARDWETENSCHAPPEN AAN DE UNIVERSITEIT UTRECHT
Inge Loes ten Kate is onder studenten vooral bekend onder haar functie als Assistent Professor van het Departement Aardwetenschappen aan de Universiteit Utrecht, waarbij zij lesgeeft en onderzoek doet in de planetaire wetenschap. Daarnaast is ze sinds 2020 ook voorzitter van het Origins Center, een Nederlands, multidisciplinair initiatief waarbij getracht wordt om meer over de oorsprong van het leven op aarde en het universum te weten te komen. Na een master in Aerospace Engineering in Delft en een jaar als Research Engineer bij het National Aerospace Laboratory, heeft zij in 2006 haar PhD in leiden afgerond. Dit werd gevolgd door een Postdoc in Leiden en vanaf 2006 tot en met 2011 was zij Assistant Research Scientist bij NASA via de Universiteit van Maryland, in de Verenigde Staten. Hierna heeft zij nog kort onderzoek gedaan in Oslo om vervolgens terug te keren naar Nederland in 2012. Ze begon op de Universiteit Utrecht als onderzoeker bij het Departement Aardwetenschappen en sinds 2016 betrekt ze haar huidige functie als Assistent Professor.
-
Dr. Sanne Muis
INSTITUUT VOOR MILIEUVRAAGSTUKKEN (IVM) BIJ DE VRIJE UNIVERSITEIT
Sanne Muis werkt als onderzoeker bij onderzoeksinstituut Deltares, en daarnaast werkt ze als onderzoeker/docent bij het Instituut voor Milieuvraagstukken (IVM) bij de Vrije Universiteit. In 2006 begon Sanne, als allereerste lichting, met BSc Aarde & Economie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na een tussenjaar koos ze voor de MSc Hydrologie. In 2013 begon Sanne met haar promotieonderzoek op de Vrije Universiteit. Tijdens haar promotie werkte ze als gastonderzoeker bij Deltares en als gastonderzoeker bij Princeton University in de Verenigde Staten. Haar onderzoek richt zich op de mondiale risico’s van overstromingen in kustgebieden, en de impact van zeespiegelstijging en klimaatverandering. Daarnaast geeft ze colleges over hydrologie en klimaatverandering, en begeleidt ze studenten bij hun afstudeeronderzoek.
-
Dr. Elisabeth Addink
ASSOCIATE PROFESSOR, UNIVERSITEIT UTRECHT
Dr. Elisabeth Addink is sinds 2003 werkzaam bij de Universiteit Utrecht als Associate Professor in de Remote Sensing en specialiseert zich daar in Object-Based Image Analysis. In 2010 is zij ook co-chair geweest bij de GEOBIA conferentie in Gent, België.
-
Dr. Hans de Moel
ASSISTANT PROFESSOR, INSTITUTE FOR ENVIRONMENTAL STUDIES
Hans de Moel has been employed at the Institute for Environmental Studies since 2003 and currently works as an assistant professor in the field of flood risk management, climate change and adaptation. He is a certified university lecturer and teaches various BSc (Earth and Economy and Earth Sciences programs) and MSc (Environment and Resource Management program) courses. He aims to look in an integrated way at the natural system with its hazards, the impacts it can have on society and how this relates to the management of these hazards.
-
Dr. Ronald van Balen
PROFESSOR, VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM
Prof. dr. Ronald van Balen is professor in Kwartairgeologie en Geomorfologie bij de afdeling Aardwetenschappen van de Vrije Universiteit. Hij heeft daarnaast ook een achtergrond in structurele geologie en bekkenmodellering. Na zijn promotie onderzoek naar het Pannoons bekken (Hongarije) heeft hij zich verder gespecialiseerd in tektonische geomorfologie. Van 2014 tot en met 2023 was hij ook verbonden aan TNO-Geologische Dienst Nederland. Hij heeft daarbij verschillende promotie onderzoeken opgezet naar de neotektoniek van Nederland, en naar de morfologie, hydrologie en aardbevingsgeschiedenis van actieve breuken. Hij was redacteur voor Grondboor en Hamer en hoofdredacteur voor Geologie en Mijnbouw/Netherlands Journal of Geosciences. Op dit moment is hij bestuurslid van de Landelijke Vereniging voor Geologische Activiteiten, en lid van de wetenschappelijke adviesraden voor diverse Geoparken.