Workshops
Schrijf je in voor maximaal 1 workshop!
Wanneer je meerdere workshops selecteert bij het inschrijven, dan kiezen wij voor je.
Scroll voor meer informatie over de bedrijven die een workshop geven!
EBN
“Workshop Geothermie: Bepaal op basis van nieuwe seismische data een geschikte locatie voor een exploratieboring naar geothermie voor het SCAN onderzoeksprogramma”
Energie Beheer Nederland (EBN) speelt al meer dan 50 jaar een centrale rol in de energiewinning van Nederland. Met 100% van de aandelen in handen van de Nederlandse Staat is EBN een uniek bedrijf in de energiesector. EBN participeert met haar verregaande kennis van de ondergrond in ruim tweehonderd samenwerkingsverbanden. Oorspronkelijk in olie en gas, tegenwoordig ook in CO2- opslag, geothermie en de ontwikkeling van duurzame gassen.
Een van de alternatieven voor aardgas als het gaat over warmtevoorziening is geothermie. Echter is er een hoop geologische onzekerheid in delen van de Nederlandse ondergrond (‘witte vlekken’). Het SCAN project heeft als doel deze ‘witte vlekken’ beter in kaart brengen en zo (een deel van) de geologische onzekerheid weg te nemen. Hiervoor heeft EBN 1760 km aan nieuwe seismiek geschoten en wordt er komend jaar begonnen met een serie van wetenschappelijke boringen. Maar wat komt er, geologisch gezien, allemaal kijken bij het bepalen van een geschikte locatie voor een (geothermische) exploratie put? In deze workshop nemen we je mee door de verschillende stappen die nodig zijn voor het beantwoorden van deze vraag.
Het eerste deel van de workshop zal in het teken staan van het interpreteren van verschillende soorten data. Hierna zal je interpretaties gebruiken om, op basis van de geologie, een geschikte putlocatie te kiezen. Aan het einde van de workshop heb je zo een beter beeld van gekregen van de stappen die doorlopen moeten worden om de kans van slagen zo groot mogelijk te maken.”
TNO
Workshop TNO – Geologische Dienst Nederland
Draag met jouw (aard)wetenschappelijke kennis bij aan de workshop die wij organiseren en waarover binnenkort uitgebreide informatie volgt.
Tip van de sluier: in teamverband ga je aan de slag met ondergrondgegevens die wij innemen, beheren, interpreteren en digitaal toegankelijk maken. Onze workshop zal, vanuit geowetenschappelijk perspectief, een casus behandelen uit de praktijk.
BK ingenieurs
Workshop over onderzoeken van bodemverontreinigingen:
Met een pubquiz gaan we op zoek naar beste milieuhygiënische bodemonderzoeker. Met vragen en voorbeelden bekijken we bodemverontreinigingen in de Nederland en hoe we hiermee omgaan en deze ook saneren. Na de quiz, weet je veel meer over hoe onder andere bodemonderzoek in zijn werk gaat en wat een bodemadviseur nu eigenlijk doet en win je hopelijk ook nog een prijs!